De TechniekDe techniek die bij de Namikoshi-shiatsu wordt gebruikt, is doeltreffend doordat de vingerdruk direct op de meridianen wordt uitgeoefend. Dit zorgt er voor dat het lichaam primair reageert door middel van reflexen. Dit stelt het lichaam in staat alle in het leven opgebouwde afvalstoffen, via de nieren en de blaas af te voeren.

De gevoeligheid van een punt kan een teken van een blokkade zijn. De therapeut is in staat onderscheid te maken tussen de punten die gevoelig behoren te zijn en welke behandeling nodig hebben.

Pijn is een signaal en een waarschuwing dat er iets mis is. Als een dier ziek is of pijn heeft, stopt hij met eten en drinken en rust om zo het lichaam te kunnen herstellen dankzij een zelfhelende kracht. Shiatsu helpt de cliŽnt de maximale zelfgenezende werking van het organisme te bereiken. Iedereen bezit dit vermogen.

Bij shiatsu wordt altijd het hele lichaam behandeld. Waar men de meeste pijn ervaart, wil niet altijd zeggen dat daar ook de bron van de pijn zit. Tijdens de behandeling voelt de therapeut eventuele storingen die direct gecorrigeerd kunnen worden.