Over mijHet was voor mij als kind net zo normaal de vinger op de juiste plek te leggen als dat ademhalen dat is. Niet zo vreemd dat dit in mijn omgeving werd opgepikt en gestimuleerd. IntuÔtief wist ik net als master Tokujiro Namikoshi mijn moeder te helpen als ze weer eens hoofd-, nek,- of schouderpijn had. Gaandeweg ontdekte ik dat meerdere mensen in mijn omgeving baat hadden bij mijn "behandeling". Het helpen was echter op geen enkele scholing gebaseerd en ik had ook geen idee wat ik er precies mee moest.

Toen ik in het jaar 1998 geattendeerd werd op de techniek van Shiatsu, was de keus snel gemaakt. In 1999 ben ik begonnen met de basis- opleiding Medisch Shiatsu Therapeut aan de European Shiatsu Academy, destijds in Baarn. Het sloot goed aan bij hetgeen ik al jaren deed en gaf uitleg aan vele vragen die ik inmiddels had. Nu kreeg ik antwoord van mijn verschillende docenten en masters en werd ik daadwerkelijk gegrepen door de wonderschone shiatsutechniek.

Enthousiast verdiepte ik mij meer en meer in de techniek van shiatsu. Na de basis opleiding heb ik onder meer (bij)scholingen en Seminars gevolgd in o.a. Zwitserland. ItaliŽ en Spanje. In Japan heb ik in 2005, op het Japan Shiatsu College, de kunst van de grootmeesters mogen afkijken en leren. Om Shiatsu beter te kunnen integreren met ons Westerse denken, heb ik tevens de opleiding tot Sportmasseur gevolgd. Bovendien heb ik diverse specialisaties en workshops met goed resultaat afgerond.

Mijn kennis groeit daarnaast met de dag, omdat ik vele mensen mag behandelen met goed resultaat. Naast behandelen in mijn eigen praktijk ben ik momenteel een aantal dagen per week werkzaam in een kuuroord, ook daar geef ik shiatsu, maar doe ook klassieke massages. De nadruk ligt echter op Shiatsu, maar in overleg wordt ongetwijfeld duidelijk welke type massage het best bij u past.
Ik nodig u daarom ook van harte uit in mijn praktijk.